Het nieuwe schoolplein: ga voor groen!

Het nieuwe schoolplein: ga voor groen!

Saaie grijze tegels maken plaats voor groen: het groene schoolplein is populair! Steeds meer scholen kiezen ervoor om het schoolplein te vergroenen. Maar wat is nou een groen schoolplein? En waarom is het zo belangrijk? Wij leggen het je uit!

Er is geen standaard groen schoolplein: elk plein is anders! Een schoolplein kan al groen zijn met een aantal groene elementen. Wat belangrijk is, is dat de natuur centraal staat. Een groen schoolplein bevat een mix van natuurlijke speelobjecten, water, zand, bloemen en kruiden. Leuke natuurlijke speelobjecten die je terug kunt vinden zijn een klimboom, zandbak, waterelement, boomstammen, rotsen, wilgentenen tunnel, stapstenen, muurtjes en bankjes en paadjes met gras, schelpen of houtsnippers. Daarnaast biedt een groen schoolplein ook de mogelijkheid om te leren over de natuur. Dit kan door middel van educatieve elementen zoals een moestuin of dierenhotel voor insecten.

Een groen schoolplein heeft vele voordelen. Zo is het goed voor de natuur én voor kinderen. Allereerst draagt een groen schoolplein bij aan de biodiversiteit. Daarnaast daagt een groen schoolplein kinderen uit om te bewegen, brengt het kinderen in contact met de natuur en zorgt het ervoor dat kinderen beter samen kunnen spelen. Deze positieve effecten worden bevestigd door wetenschappelijk onderzoek. Uit onderzoek van de Wageningen Universiteit blijkt dat er minder gepest wordt op scholen met groene schoolpleinen. Bovendien toont de Hogeschool Leiden aan dat kinderen beter leren nadat zij buiten hebben gespeeld.

Wil jij jouw groene schoolplein nog groener maken? Financier het schoolplein dan met onze bloembollenactie! Door het verkopen van groen, kun je geld inzamelen voor nog meer groen. Groener kan haast niet! Onze bloembollenacties bevatten niet alleen mooie bloembollen, maar ook bijen- en vlinderpakketten die bijen en vlinders aantrekken. Wordt het je allemaal iets te groen (en geel) voor de ogen? Ga dan voor onze overheerlijke chocolade-actie.

Start vandaag nog jouw verkoopactie en help jouw school én de natuur. Time to go green!

/ 12 april 2022