De beste kwaliteit Allium bloembollen

De beste kwaliteit Allium bloembollen

De beste kwaliteit Allium bloembollen

De Allium is werkelijk waar een indrukwekkende verschijning die gek is op veel licht en zonuren. Wanneer ze uitkomen lijkt het wel siervuurwerk. Mooie opvallende ronde bloemen die elke tuin, balkon of border weer laten stralen. De bol bestaat uit onwijs veel kleine bloemetjes die wel een doorsnede van 25 centimeter kunnen bereiken. Zo kan de Allium Globemaster zelfs ruim een meter hoog worden en de bloei van deze prachtige paarse bloem duurt gelukkig best lang. Zo’n 4 tot 6 weken. 

 

Allium bloembollen

De Allium wordt ook wel ‘sierui’ genoemd en is in verschillende kleuren, vormen en maten te verkrijgen in onze digitale groothandel. De bollen kun je het best op zo’n 30 centimeter diep inplanten en plant de bollen ongeveer 30 centimeter uit elkaar. Ze komen het beste tot hun recht in de verse bemeste tuinaarde in bijvoorbeeld je border van je tuin. Ze doen het ook goed in een bloempot. Zorg dan wel voor voldoende voeding, aarde en water.

 

Familie en geschiedenis

De Allium familie is groot en bestaat uit wel 1.000 soorten. De meeste ken je wel en komen gek genoeg vaak voor in de Nederlandse keuken. Denk aan uien, prei, sjalotten en bieslook. Wanneer een Allium bol, steel of bloem beschadigd raakt komt de geur van ui je al tegemoet. Vroeger werden er trossen vol Allium bollen opgehangen om kwade geesten, ziektes en andere slechte invloeden buiten de deur te houden. Zo staat de Allium Victorialis voor onkwetsbaarheid en overwinning. Ook in ’t oude Egypte waren ze fan van de Allium. De Allium werd vaak afgebeeld op grafstenen als symbool van de eeuwigheid. 

 

Allium bloembollen kopen?

Ben je opzoek naar Allium bloembollen en wil je verzekerd zijn dat ze gaan stralen? Dan hoef je niet meer verder te zoeken. Baltus Holland is de leverancier in Nederland als ’t gaat om de beste kwaliteit verpakte bloembollen. Je kunt ze bekijken in onze digitale groothandel en daar ook bestellen. Wil je graag meer informatie over onze producten en diensten? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan met een ervaren adviseur.

 

 

 

 

/ 12 april 2022